Lexi Thompson ja merkkaamisen vaikeus

Viikonloppuna golf näytti sen kuinka sääntörikkomuksia ei tulisi hoitaa. Lexi Thompson johti melko reilusti naisten ensimmäistä Major-turnausta kaudella 2017. Sunnuntai oli vauhdissa kun hänelle ilmoitettiin että katsoja oli lähettänyt sähköpostia kertoen että TV-kuvan perusteella Thompson oli merkannut pallonsa lauantaina ja laittanut sen sitten eri paikkaan. Seurauksena 2 rangaistuslyöntiä ja 2 lisää siitä että hän oli siten allekirjoittanut kortin jossa oli väärä tulos. Tästä rikkeestähän olisi aikanaan tullut diskaus, Kyllä, kuulit oikein, naisten PGA-tour sai sähköpostia ja reagoi siihen! Asiassa on kaksi eri näkökulmaa joista ensimmäinen on itse sääntö.

Vaikka asia tuntuu kuinka epäoikeudenmukaiselta, käy videosta ilmi että pallo palautuu selvästi eri paikkaan kuin mihin se merkattiin. Olen katsonut videon monesti ja valitettavasti minusta näyttää siltä että teko ei voi olla kuin tahallinen. Lexi Thompson on asettumassa pallolle, päättää yhtäkkiä merkata sen, laittaa merkin pallon taakse ja palauttaa pallon maahan välittömästi nostamisen jälkeen. Veikkaan että pallo makasi jossain pikku montussa ja Lexi siirsi pallon siitä pois. Kuten Lee westwood osuvasti sen twitterissä esitti: ”kaikelta tältä olisi vältytty mikäli Lexi olisi hallinnut taidon jossa pallo palautetaa samaan paikkaan takaisin mistä se on nostettu”

Haluaisin uskoa että teko ei ollut tahallinen mutta videon katsoessa en keksi mitään muuta selitystä. Vahinkoon on vaikea uskoa näkemänsä perusteella.

Sääntörikkomus on selvä, siitä ei ole kahta sanaa. Ei sääntöjä voida muokata tilanteen, maalaisjärjen, oikeudenmukaisuuden tai pelaajan statuksen mukaan. Itse säännöistä voidaan olla monessakin tilanteessa sitten montaa mieltä mutta niin kauan kuin ne ovat voimassa, niitä on noudatettava, piste. Pallon palauttaminen samaan kohtaan ei ole kovin vaikeaa, varsinkin tilanteessa jossa palloa nostetaan maasta muutama sentti ja sitten palautetaan se takaisin.

Video tilanteesta:

http://www.golfdigest.com/story/lexi-thompson-incurred-a-four-shot-penalty-because-of-a-viewer-calling-in-at-the-ana-inspiration-and-the-reaction-has-been-overwhelming

Toinen näkökulma on sitten hieman mutkikkaampi. Miten voi olla mahdollista että pelipäivän jo mentyä ja seuraavan jo ollen hyvässä vauhdissa tuomaristo ja LPGA reagoi televisiokatsojan lähettämään sähköpostiin!?!?! Mitä seuraavaksi, facebook –sivu jossa katsojat voivat reklamoida pelaajien tekosista livenä ja jälkikäteen?

Olen itse sitä mieltä että jos merkitsijä tai paikalla oleva tuomaristo tai kisäjärjestäjät eivät huomaa rikkeitä saman päivän aikana niin sitten niihin ei tulisi palata, ainakaan seuraavana päivänä jonkun katsojan lähettämän sähköpostin perusteella! Jos tälle tielle lähdetään niin se on sitten loputon suo. Pelaajat tekevät virheitä yleensä vahingossa ja joskus tahallaan mutta ei niitä pitäisi olla mahdollista käsitellä loputtomiin. Urheilussa tekevät virheitä myös tuomarit. Ajatelkaa tilannetta vaikka hiihdossa jossa katsoja lähettäisi sähköpostia jostain virheestä ja tuloksia muutettaisiin sen perusteella.

Summa summarum, sääntöjä rikottiin mutta näin asiaa ei pitäisi hoitaa. En jaksa ymmärtää että jonkun sohvalla istuneen katsojan lähettämän sähköpostin perusteella alettiin tutkia asiaa seuraavana päivänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *